tirsdag 20. april 2010

Data'n er nede

sa Øystein Sunde. Og det er den jammen her i huset også.

Vår 3 år gamle laptop, noe som sikkert er eldgammelt i denne sammenhengen, takket for seg med et surt sukk for et par uker siden. Det er jo den harddisk-krasjen alle venter på, og ingen sikrer seg mot. Vel, vi hadde på en måte sett den komme, så vi hadde lagret det aller meste på ekstern harddisk.

Noen bilder gikk likevel fløyten, men det kan jeg leve med.

Det jeg ikke kan leve med, er å være utestengt fra internett. Noe så tungvint! Ikke får jeg lest e-post, og ikke får jeg sendt. Facebook og blogger får seile sin egen sjø, og regninger - hvordan skal de betales?

Det er grenser for hva man kan tillate seg på jobb, men regningene mine har jeg betalt. Mobilen kan stille den verste facebook-nysgjerrigheten. Jeg ser også hva som havner i innboksen min på hotmail, og så lenge ingen sender vedlegg får jeg lest e-posten også via mobilen (jeg har en eldgammel utgave av den sorten også).

Men som fersk freelancejournalist er det klart at slik kan jeg ikke ha det. Nå sitter jeg derfor og hamrer på lånt pc mens jeg venter på at den gamle blir reparert. For fordelskunder har 5 års garanti må vite. Så da skal denne gjerrigknarken slite på den ufyselige Acer'n en stund til mens hun drømmer vått om en Mac en gang i fremtiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar