tirsdag 14. april 2009

Prikkedøden

Av og til er ord overflødige. Vi vil at leseren skal tenke seg resten selv. Ja, jeg sier ikke mer. Derfor bruker vi prikker.

Noen er veldig glade i disse prikkene. De tror at jo flere prikker man lesser på, jo mer interessant blir teksten. Eller noe sånt. Hva vet jeg om hva som foregår i enkeltes hoder. Men kjære prikkomaner; slik fungerer det ikke. Hvis jeg...........leser.........en tekst........med massevis.......av prikker.............. , da får jeg en følelse av at det har hengt seg opp for dere. Litt samme følelsen som når du snakker med noen som aldri kommer til poenget. Det er seint, tregt, sirup - og ekstremt irriterende.

For det er ikke tilfeldig hvor mange prikker man skal bruke. Prikkene er et eget tegn, faktisk. Tegnet heter ellipse, eller utelatelsestegn, og består av tre (3!) prikker. Regler for bruken finner du her.

Sukk, noe skal man jo irritere seg over. Og for å være litt snill med dere prikkomaner sånn avslutningsvis; dere kan få lov til å irritere dere over at jeg orker å irritere meg over slikt.

For det gjør jeg ...

8 kommentarer:

 1. Så bra du tar tak, jeg og irriterer meg. Jeg irriterer meg til og med når jeg selv bruker prikker, enda jeg ikke pleier bruke mer enn 3, for det er det som er riktig.

  I samme slengen kan vi jo føye til at det ikke skal være mellomrom før komma, punktum, utropstegn, spørretegn - men alltid etter. Og da jeg gikk på sekretærlinja skulle man ha mellomrom før prosenttegn: 50 %. Men akkurat det vet jeg ikke om de har holdt på.

  ...for ikke å snakke om orddelingsfeil, men jeg tror ikke jeg orker tenke på det nå. Jeg må tenke på blodtrykket.

  SvarSlett
 2. Lothiane: Orddelingen har jeg selvfølgelig gnålet om i et annet innlegg ;)http://fattet.blogspot.com/2009/02/korrektur-leser.html

  Jeg er en streng leser. Og det ødelegger sikkert mest for meg selv.

  SvarSlett
 3. Huff. Jeg vet jeg prikker mye, så nå må jeg rett inn og telle prikker på tidligere kommentarer! I mellomtiden venter jeg spent på hva du mener om smileys.(..)

  SvarSlett
 4. *Skynder meg tilbake til bloggen min for å se etter prikker*

  SvarSlett
 5. Herleg! Eg lar meg også irritere, så du er ikkje aleine.

  SvarSlett
 6. Dette hadde jeg aldri tenkt på. Nå må jeg prikke med kløkt forstår jeg. Forøvrig likte jeg meg godt her inne. :))

  SvarSlett
 7. Lille søster: Prikk i vei! Så lenge du ikke bruker ørten prikker etter hverandre skal jeg ta det med fatning.

  Fru Storlien: Jeg prikker selv, jeg. Men som med annet "krydder", det gjelder å begrense seg. Smileys er et annet krydder som jeg bruker, men med forsiktighet.

  Ingvild: Fant du noen?

  Bai: Så fint! Det er alltid kjekt å få støtte i sine irritasjoner ;)

  Watchmoose: Kløkt er fint. Uansett, egentlig. Hyggelig å høre at du likte deg her.

  SvarSlett