torsdag 24. desember 2009

Hvis man kunne få en nøtt eller tre

Hva skulle så i tilfelle denne nøtten inneholde? Jeg ønsker meg ingen prins, for jeg har allerede en. I grunnen har jeg det meste jeg trenger ellers også, så mitt private ønske for julen må derfor bli ro og tid til avslapning. Men også sosialt samvære med familie og venner. Mye glede og masse tullprat.
Det hadde vært fint for meg.

Hvis jeg skal gløtte litt over min egen navle, er det mye mer man kunne ønske seg av magiske nøtter. Jeg tror ikke jeg skal gape så høyt at fred i alle verdenshjørner er det jeg vil trekke frem først. Selv om det utvilsomt ville vært fint.

Jeg vil ønske noe mer gjennomførbart.

Derfor kommer mine tre nøtteønsker for julen her:
 1. Jeg ønsker at alle som inntar alkohol i julen kan beskytte barn mot fyll.
 2. Jeg ønsker at alle kan prøve å tolke litt flere ting i beste mening. Ikke noe er så effektivt mot konflikter.
 3. Jeg ønsker at ingen skal sitte alene i julen.
God jul til alle mine lesere. Håper dere får en høytid full av glede, humor og humør :)

Hva er deres ønsker for julen?

2 kommentarer:

 1. Mitt ønske - det er uoppnåelig - er at møteledelsen fra København innkalte til nytt møte og sa: "Dette kan ikke vi være bekjent av. Så da får vi jobbe overtid i julen."

  Det som skjedde i København, eller rettere sagt ikke skjedde, kommer til å gå inn i verdenshistorien som en stor prøve for demokratiet, for dialog og for framtiden. Statslederne har ikke skjønt at dette baner veien for en ny misnøye, en ny bølge terrorisme, og en ny bølge av ekstrem politikerforakt. Valgdeltakelse i den vestlige verden kommer til å synke i takt med at verdenshavene stiger. De kunne gitt oss tidenes julegave, og valgte istedet å trekke på skuldrene og flire oss rett i ansiktet. Det er en stor skam, en stor synd, og en stor risiko. Kast en nøtt for miljøet.

  SvarSlett
 2. Jakob: Jeg kaster en nøtt for miljøet.

  Klima og miljø kommer nok til å få større og større plass i valgkampene etterhvert. Så får vi håpe valgdeltakelsen tar seg opp.

  Håpet er lysegrønt.
  Grønt er fint.

  SvarSlett