lørdag 4. desember 2010

Ta et meme og la det vandre ...


Jeg har fått flere meme'er som jeg ikke har gjort noe med, og det må jeg bare beklage. Men, uten at jeg på noen måte vil kalle det tidsklemme, så strekker ikke tiden til. Eller prioriteringene, rettere sagt. Jeg har derfor plukket ut en utfordring som jeg skal gjøre et tappert forsøk på å løse, og den har jeg fått fra Slike Jenter. En blogg skrevet av en dame med humor og humør, abolutt verdt et besøk.

Jeg skal altså nevne tre favorittforfattere, samt tre favorittbøker av disse. Deretter skal utfordringen sendes videre til fem andre bloggere.

Jeg starter med den naturligste anbefalingen, min bror.
Lillebror Modolf debuterte i høst med Sistemann på jorda. Lille attpåklatten vår som vi koste nesten sønder og sammen, likevel slet han med en angst som ingen klarte å kose og trøste bort. For slik er det med angsten, den kan ingen andre ta over ansvaret for. Boken tror jeg er viktig for mange, men særlig for andre barn som sliter med det samme, og deres foreldre. Det kan være godt å vite at man ikke er den eneste i verden som har det slik.

Fra et alvorlig tema går jeg over til en forfatter får meg til å slå latterdøren opp på vid vegg. Og det er så deilig! Likevel kan det være alvorlig nok, det han skriver om. Men han vever mennesker, skjebner og samfunn så fint sammen at det er en fryd. Jeg snakker om Ragnar Hovland, og boken jeg særlig vil fremheve er 1964. Fantastisk, intet mindre.

Jeg runder av med en barnebok. Den ga både mor og døtre en fin leseropplevelse, mange fine figurer og snodige episoder som moret både store og små. Forfatteren er Maria Parr, og selv om hun har fått mest priser og omtale for sin siste bok Tonje Glimmerdal, er det Vaffelhjarte jeg vil fremheve. Tonje Glimmerdal var fin den, bevares - men litt for korrekt. Vaffelhjarte har den befriende likegyldigheten til det korrekte som førstebøker kan ha.

Utfordringen sender jeg videre til de tre som ga meg meme'er jeg ikke klarte å svare på. Hva er bedre enn å spille ballen tilbake og late som ingenting? ;-)

Ingveig er min tidligere kollega som nå nyter (?) studielivets dager igjen slik at hun med tid og stunder kan komme tilbake og sjefe over meg ett eller annet sted. Eller hva tror du, Ingveig? ;-)

Fru Storlien
er min beste bloggevenn. Henne har jeg fulgt både vel og lenge, og jeg syns nesten jeg kjenner henne litt. Det gjør jeg selvsagt ikke, men den delen hun viser av seg på internett, den kjenner jeg ganske godt. Hun tar for seg både stort og smått på bloggen, velskrevet og underfundig er stikkord som passer godt på denne damens blogginnlegg.

Mumsi skriver bloggen Med et lekent sinn. En kreativ dame, og bloggen er jo en ren estetisk nytelse. Ta en titt!

Det var de tre som hadde sendt meg ubesvarte meme'er (så vidt jeg vet). Men siden denne utfordringen skulle gå til fem bloggere, kommer to til her:

Suzy Dahl må få en utfordring, slik at hun ikke slutter å oppdatere En annens liv.
Dessuten må Mary få en, for hun er jo inne på bøker - norsklærer og all ting.

Æres den som æres bør; vaflene er det Sylvia som har stått for.

3 kommentarer:

  1. Takk! Denne blir det morsomt å svare på, men jeg må tenke litt på hvilke bøker/forfattere jeg skal nevne. Hilsen bloggvenninna!

    SvarSlett
  2. Oj da, det tok visst ikke mer enn syv dager, og jeg som syntes det gikk så laaang tid før jeg fikk rotet sammen et svar. God helg:)

    SvarSlett
  3. Jeg syns du har vært flink jeg, fru Storlien :-) God helg til deg også!

    SvarSlett