fredag 17. juli 2009

Havsnød

Få yrkesgrupper irriterer meg mer enn telefonselgere. Så har jeg da også reservert meg opp og i mente mot sorten. Og det har hjulpet ganske bra. Jeg leste en historie inne hos Frøken Makeløs om hennes samtale med en frekk telefonselger, og da rant det meg i hu den gangen jeg fikk farlig høyt adrenalin-nivå av en tilsvarende frekkas.

Det er noen år siden. Jeg var ganske så gravid med neststørstesøster, hadde bekkenplager, og var rett og slett ikke så spretten. Storesøster og mamma skulle ha en lesestund i sofaen, og vi hadde akkurat bakset oss på plass da telefonen ringte. Jeg veltet meg ut på gulvet igjen og tok av røret.

Jo, det var fra Redningsselskapet. Dette var før vi fikk høre historier om e-post-lesing, pengerot og fyllekuler, betalt av disse innsamlede midlene. Men jeg sa, som sant er, at jeg støtter ikke noe pr telefon. Fyren hadde tydeligvis en dårlig dag, for han prøvde med litt psykisk terror om kvinner og barn, ja endog menn, i havsnød som nå kom til å gå en ublid skjebne i møte siden jeg ikke ville åpne lommeboka.

- Hvis du tror du får penger av meg på den måten der, tar du feil, sa jeg, ganske så irritert.

- Ha! Du har ikke tenkt å gi penger uansett! klemte han ut av seg.
- Og neste gang du kommer i havsnød må du ikke regne med å få noen hjelp!

Man har ikke godt av å bli så provosert, det er jeg sikker på. Dessuten er ingen organisasjoner tjent med å ha slike folk til å representere seg.
Men nå klarte Redningsselskapet å påføre seg selv mye mer skade med sin ukultur enn hva en skarve frekk telemarketingfyr greide, riktignok.

Jeg sørger heretter for bruk av redningsvest selv i badekaret i tilfelle havsnød.
Bildet har jeg lånt her.

4 kommentarer:

 1. Ja, så er du sikker! ;) ... siden du IKKE kan regne med noen redning! Snakker om frekkas, han hadde virkelig en dårlig dag - de må jo forstå at de invaderer en privat sone!?
  Greit å spørre, men godta svaret .. må likevel fnise litt, siden jeg enig - man har ikke godt av å bli så provosert! hihihiii ;)
  Klem

  SvarSlett
 2. Hei!!!

  Mye artig lesning her hos deg, men for en telefonselger...Er det mulig???... Jaja, bra du bruker redningsvest;-)

  God natta fra M:-)

  SvarSlett
 3. Jeg hadde et "sammenstøt" med en telefonselger en gang, som (før jeg hang på røret) rakk å si: "Glemmer du at jeg vet hvor du bor?" Jeg ble så perpleks over den dårlig skjulte trusselen at jeg ikke engang klarte å svare tilbake, men bare trykket på den røde tasten. Det er noen freaky eksemplarer av noen telefonselgere der ute...

  SvarSlett
 4. Embla: Fnis i vei. Man må jo le av slikt. Men jeg var ikke spesielt flirfull rett etter at jeg la på røret, kan man si ...

  M på Balke Gård: Takk for titten :)

  Neglecta: Sikkert en utakknemmelig jobb å være telefonselger. Omtrent som parkeringsvakt. Bare kjeft å få.
  Kanskje det er derfor telefonselgerne mister fatningen av og til? Uansett, jeg vil helst ikke snakke med dem. Og den reservasjonen hos Brønnøysundregisteret fungerer ganske bra. En og annen ringer fortsatt, men langt ifra så mange som før.

  SvarSlett