mandag 30. november 2009

Erlend Loe, men ler jeg?

Jeg leser Erlend Loe for tiden. Stille dager i Mixing Part leses parallelt med Kurt koker hodet. I følge NRKs anmelder skal Stille dager... være Kurt for voksne.

Beklager. Jeg syns ikke det altså.

Kurt er en type jeg liker. Disse barnebøkene er en fryd for både liten og stor. De sprudler av oppfinnsomhet og fine poenger. Jeg koser meg, og lytterne koser seg.

I Mixing Part kjeder jeg meg rett og slett. Jeg er nå luta lei av Telemann og kona hans, og driter en lang marsj i både ekteskapet og ferien deres. Men jeg skal klare å lese ferdig boka, det er ikke verre. Jeg er seig sånn. Eller så er det bare en fiks idé, bøker skal fortrinnsvis leses ut (jo da, jeg har gitt opp en del. Jeg har det).

Er det noen som kan anbefale en voksenbok av Loe som kan fenge litt mer? Jeg har bare lest Naiv Super så langt.

8 kommentarer:

 1. Doppler. Den ER morsom. Og jeg ler ikke av alt Loe ler av.

  SvarSlett
 2. Jeg ler av L. Men det skal sies at jeg liker Erlend Loe, selv om Mixing Part ikke frister. Jeg holder nok en knapp på de tidlige greiene.

  SvarSlett
 3. Monica og slikejenter: Takk for tips! Jeg vil ikke gi opp Loe, for jeg er overbevist om at jeg kan finne en morsom voksenbok av ham også. Og jeg har jo mange å ta av ennå. Nå vet jeg hvor jeg bør starte.

  SvarSlett
 4. Jeg elsket Naiv Super og Tatt av kvinnen, men gav opp midt i L. Fikk litt nok av stilen, rett og slett. Har hørt at Volvo Lastvagnar skal være veldig morsom, men har ikke prøvd meg på flere Loe-bøker etter L.

  SvarSlett
 5. Tante Grønn: Skjønner hva du mener. Man blir lei stilen, det blir så ensformig. Jeg er nå ferdig med Stille dager i Mixing Part, og neste bok skal være av en annen forfatter har jeg tenkt.

  Så får jeg prøve meg på Loe igjen en annen gang.

  SvarSlett
 6. Jeg må bare nevne en ting som jeg synes er spesielt festlig i L og det er karakteren Martins (?) studieprosjekt, nemlig utviklingen av et periodisk system for jenter. Og også hvordan de tester ut ulike styringsformer når de er på Stillehavsøya :D hirrhirr

  Jaja. to ting, da.

  SvarSlett
 7. Kurt ruler.
  Men L funker den også. Og Fakta om Finland. Men jeg liker L er best.
  Loe pleide å kjøpe skummetmelk på ICA Ullevål, jeg så ham rett som det var, men nå er det lenge siden...Kanskje han har flyttet...

  SvarSlett
 8. Slikejenter og kajaborg: Da må det bli L neste gang.

  Fint å få anbefalinger :)

  SvarSlett