tirsdag 14. september 2010

Stilig storby


Da damene dro, heter visst en serie som har gått på fjernsyn. En serie jeg forøvrig ikke har sett, jeg er redd jeg kunne fått varig men av å se at voksne menn sliter med å lage seg mat. Likefullt; sist helg var det denne damen som dro, og så vidt jeg har kunnet registrere har både hus og barn fått det stellet de skal ha.

Vi har da en syklubb, må vite. Alle modne kvinner er medlem av noe tilsvarende. Vi slumper fakstisk til å drive med håndarbeid også innimellom, men først og fremst er dette et tiltak for å lage rom og tid til å treffes. Annenhvert år drar vi på tur sammen, og denne gangen dro vi til Wien.

Og hvilken tur!

Wien er overraskende lett tilgjengelig for oss her midt i landet, vil jeg si. Riktignok var det påkrevet med morgenstell ukristelig tidlig, nærmere bestemt ringeklokke innstilt på 0430, men skal man på tur er ikke dette noe problem. Først fly til Oslo, deretter direkte til Wien. Da gikk det radig, og innen klokka var 14 satt fire blidspente damer med hver sin øl på uterestaurant på Stephansplatz i Wien. Forøvrig et veldig godt øl, for dem som måtte lure på det.

Været var også som bestilt for en storbyweekend; lettskyet/sol med temperaturer rundt 20-22 grader. Dagene ble fylt til randen med shopping og kultur, avslapping og tullprat. Perfekt.

Nå ligger alle inntrykkene til bearbeiding i pannebrasken. Et reisebrev til lokalavisa er under oppbygging, så interesserte kan lese mer om turen vår der etterhvert.

Inntil da: Wien anbefales på det varmeste for alle dere som har tenkt dere på storbyweekend men ennå ikke har bestemt reisemål. Dere vil ikke angre.

Bildet er fra handlegaten Graben, det har jeg lånt her siden mine egne bilder ikke er lastet inn på pc'n ennå.

11 kommentarer:

 1. Åh, dit har jeg lyst til å reise. Og så har jeg lyst til å være med i syklubb!

  SvarSlett
 2. Kanskje det er skummelt å invitere en profesjonell sydame som medlem i en syklubb, fru Storlien? Kanskje du heller bør satse på en vinklubb? ;-)

  Du som bor så lagelig til kan jo ta deg en svipptur til Wien. Fort gjort, og fantastisk fint.

  SvarSlett
 3. Å, så deilig det hørtes .. skjønt ikke 0430, da! Men Wien og selskapet og tur! :)

  SvarSlett
 4. Du har nok et poeng der! Vinklubb kunne vært fint, jeg ser jeg trenger en mer voksen tilnærming til flaskene etterhvert ( velger fremdeles etter etikett og det gir ikke alltid de ultimate smaksopplevelser)

  SvarSlett
 5. Embla: Det var en fantastisk tur. Så mye å se på, dessuten ypperlig reisefølge :-)
  Fru Storlien: Du trenger en vinklubb, det hører jeg ;-)
  Jeg plukker ut vin på til dels samme måte selv jeg. Fin etikett hjelper alltid, dessuten gransker jeg nøye symbolene på hyllekanten. Jeg har da funnet flere gode viner på den måten? Kan f.eks varmt anbefale den med en koalabjørn i en dukkevogn, dessuten er den med småbarn rundt en Vespa-scooter veldig god :-P

  SvarSlett
 6. Fremdeles ingen vinklubb, men nå er ihvertfall skapet tomt for underlig vin...
  Du har forresten fått en award - god helg!

  SvarSlett
 7. Jeg er visst for sjelden innom her, tusen takk for award, fru Storlien. Lenge siden jeg har fått noe slikt. :-)

  I mangel på vinklubb får du dele et virtuelt vinglass med meg da, vet du. Skål, og god helg!

  SvarSlett
 8. Å, jeg har vært i Wien en gang, og har veldig lyst tol å reise tilbake. En dannet by, tenker jeg.

  Jeg ser du leser Det jeg elsker, som er en av mine yndlingsbøker. Liker du den?

  God helg fra Mammadamen:-)

  PS Lenke i kommentarfeltet er supert!

  SvarSlett
 9. Mammadamen: Wien var veldig dannet. Og ren og pen og så lite skummel at man skulle tro man var på besøk i en småby.
  Men det var fint det.

  Ang boken jeg sier at jeg leser: ehem... den ligger på vent, jeg har et strikketøy, samt en bok til i omløp for tiden ;-)

  SvarSlett
 10. Hei Synline og takk for sist!! Tipset er herved lagret, jeg var akkurat i Barcelona ( http://gunnmaritnisja.blogspot.com/2010/10/beautiful-barcelona.html ) Men er på jakt etter neste sommer/ høsts reisemål. Wien var et godt tips!!

  Fint å finne deg igjen etter Forfatterbloggen.

  Jeg holder til her:

  http://thebrainmine.blogspot.com

  SvarSlett
 11. Hei Nadiyya, og takk for sist :-)

  Barcelona har vært snakket om , og en gang kommer vi oss vel dit også. Man denne gangen ble Wien både rimeligere og enklere å nå.

  SvarSlett