søndag 24. august 2008

Kjekt å ha


Jeg har hatt Øystein Sundes sang surrende i hodet hele dagen. Årsaken kan dere se på bildet her. Vi har tatt et dypdykk i kjelleren - og gjett hva vi fant? Vi fant opptil flere ting vi ikke hadde bruk for, gitt.

Bildet viser en liten del av alle skoparene som finnes i dette huset. De fleste av disse ble ikke kastet i dag, faktisk. Noen har vi definitivt tenkt å bruke igjen, andre må bare lagres litt til før vi kaster dem. For det er slik det er. Kasting er noe vi bare tyr til i nødens stund. Og nå var det nød. Lagringsplassen var oppbrukt, vi kunne ikke lenger finne igjen de skoene vi hadde tenkt å bruke engang.

Den observante leser kan se av skoparet nederst til høyre at vi ikke tar slike opprydninger hvert år. Mokasiner med dusk. En gang et must. Blir rent nostalgisk av disse. Vel, egentlig ikke. Jeg likte ikke slike den gangen de var in heller. Men visstnok utrolig gode å gå i, ifølge eieren. Nu vel, i dag ble de parkert for godt. Det var ikke skoa jeg falt for, for å si det sånn. Ikke bilen heller, men det får vi ta en annen gang.

Selv kvittet jeg meg med så godt som alle mine brune skopar. Med snøring, med sløyfe og med borrelås (ja, det var jobbsandaler da - ta det med ro ;) ) 90-tallet passerte i revy. En ganske traurig revy på skofronten. Hadde jeg virkelig så treige sko? Satser på at de snasne ble brukt så mye at jeg slet dem ut. Mener å huske at jeg hadde noen riktig så spenstige. Fortsatt brune, men med skyhøye hæler. Noe bestemorstøvelaktige greier. Hvor ble de av tro? Dessuten hadde jeg Pretty Woman-støvletter. Svarte, semskede. Opp til knærne. De hadde paddeflate plastikksåler, svinaktig glatte. Man risikerte å oppleve byen både i loddrett og vannrett stilling i dem. Ja, misforstå meg rett; dette handler om å gå på ratata på asfalten. Andre måter å havne i vannrett stilling etter en bytur blir ikke tatt opp i dette blogginnlegget.

Så, hvor var jeg? Kjekt å ha? I allefall utrolig deilig å bli kvitt. Kaoskontroll i kjelleren og 90-tallsmimring - to fluer i en smekk. Bra dag.

4 kommentarer:

 1. he he...bildet kunne jo vært en illustrasjon til munnhellet:gått skoa av seg.
  Fretex hadde vel hylt i glede.
  Artig innlegg...vis meg dine sko og jeg skal fortelle deg hvor på veien du er.

  huff, nå må høstskoene frem..kom på det nå.

  SvarSlett
 2. Jeg drømmer om et sirlig system slik at man kunne fått oversikt over sko-kaoset. Fem par føtter, rustet for all slags vær - det blir noen skopar, det!

  SvarSlett
 3. Skomimring er det beste! *rørt*

  SvarSlett
 4. Avil: Velkommen hit! Jo, skomimring er fint. Men jeg koser meg gjerne med annen mimring også jeg da ;)

  SvarSlett