onsdag 27. august 2008

En stk kolera til meg, takk!

Av og til havner jeg opp i slike pest eller kolera-diskusjoner. På spiserommet på jobben er det sjelden vi føler at enkelte temaer er for ekle til at de kan kombineres med mat. Vi er ganske hardhudet sånn. Men nå snakker vi teori. Det hadde nok vært noe annet hvis vi måtte bruke sanser som syn og lukt i tillegg.

Her en dag var skolestart og nytt barnehageår, med alt det innebærer av smittepress, temaet. Nesene har jo allerede begynt å renne, så det er ikke interessant. Men hva med slike snyltere som liker å bo på/i oss. Som velter seg i blod og tarminnhold og koser seg bare verre? Ja, jeg snakker om hodelus og småmark (også kjent som barnemark). Hva er å foretrekke å få i hus? Hvis man kunne velge, altså (noe man selvsagt ikke kan, men det bryr vi oss ikke om i slike pest eller kolera-diskusjoner).

Min kollega gikk for småmarken, mens jeg foretakk lusa. Takke meg til udyr jeg kan se. Så vet jeg hva jeg har å forholde meg til. Småmarkegg, mikroskopisk små, virvlende rundt i støvet i heimen. Nei, usj! Så langt har heldigvis dette vært en hypotetisk problemstilling. Men hvem vet?

Snart kommer lusa og marken til et sted nær deg...

Nå er det kanskje på sin plass å minne om Nasjonal kampanje mot hodelus 29.-31. august. Så frem med lusekammen i helga, folkens!

5 kommentarer:

 1. Møtte en gang en gledesstrålende liten elev som heiv seg rundt halsen min mens hun ropte: "Gjett hva jeg har fått??" Jeg gjetta på alt fra kjæledyr til godteri, men etter å ha rista noen ganger på det lange håret over sin håpløst treige lærer kom det med stolthet: Næææææi, jeg har fått lus!!!!!!!!!

  Var nokså fast i grepet da jeg brakk armene hennes løs fra nakken og halsen min - for å si det slik. Og der og da, skulle jeg gitt mye for en skikkelig koleraepidemi.

  SvarSlett
 2. Nei se der du! Du er blitt en blogger - så BRA! Skal bli spennende å holde seg oppdatert på hybellivet ditt:) Lykke til!

  SvarSlett
 3. Herreminhatt, sier jeg bare! Jeg har hatt begge deler, småmark som liten og lus som stor.
  Ja jeg kan velge tror jeg - og jeg tar småmarken, for den tabletteres ut raskt. Lusene derimot - de må du gre og gre og gre og se etter i ukesvis... Men hadde jeg vært bleieskiftarbeider - som jeg jo faktisk er - nei, jeg veit søren ikke jeg....
  Fin blogg du har! Jeg linker den hvis ok for deg!

  SvarSlett
 4. Frøken Øien: Man må dele på godene, vet du ;) Takk for sist, forresten!

  Torill: Takk for det. Følger med deg jeg også :)

  Siri: Nå har jeg linket!

  Invild: Veldig hyggelig med link, jeg linker tilbake.

  SvarSlett