lørdag 10. januar 2009

Må det være lite for å settes pris på?

Jeg har en kveld alene. Noen timer uten at noen vil meg noe, søker meg, snakker til meg. Og jeg liker det. For det er ikke så ofte.
Så jeg sitter og lurer på om jeg klarer å like det når det blir mer av det? Når ungene har flyttet og huset bare har tomme ungdomsrom - som er alt for ryddige. Der avdanka plakater henger på veggene og hyllene er halvtomme. Bare gammelt nips som ingen vil ha står igjen. Vil jeg like alenekvelder da?
Sikkert ikke like godt.

Vi mennesker er vel slik. Vi setter mest pris på det vi har minst av. Da blir det ekstra verdifullt.

Men når jeg tenker meg om liker jeg jammen godt det jeg har mest av også; ikke-alenekvelder.

Det tar aldri lang tid å møte seg selv i døra.

5 kommentarer:

 1. Jeg bor til vanlig alene. Og jeg setter faktisk pris på å være alene, selv om jeg kunne valgt å være det mye. Når jeg har hatt mye folk rundt meg eller jobbet mye, er det ingenting som er så deilig som å være helt for seg selv. Jeg blir faktisk ganske rastløs hvis jeg ikke får min vanlige "alene-tid".
  Men som du sier, det tar aldri lang tid å møte seg selv i døra. Det er utrolig godt å være omgitt av folk man er glad i :)

  SvarSlett
 2. Jeg har to små barn, og ingenting er bedre enn når klokka runder åtte og begge har lagt seg. Samtidig har jeg allerede (uff og uff) begynt å grue meg til de skal flytte og ikke trenger meg like mye...tiltross for at det nok er 15 år frem i tid ;-)

  SvarSlett
 3. Tante Grønn: Det er vel slik at hvis man har en mulighet for å velge så er man i en heldig situasjon.

  Masse alenetid som man ikke kan velge bort kan fort utvikle seg til ensomhet.
  Det samme gjelder hvis det er motsatt. Aleneforsørgere som aldri får mulighet til avlastning og alenetid har en tøff utfordring.

  Vivi: Ja, det er bra det er en stund til de flytter ;) Jeg gruer meg ikke. Men ser at det nok kan bli en vemodig periode i livet.

  Alternativet, at de aldri flytter, er verre. ;)

  SvarSlett
 4. Kjenner meg igjen i dette. Det er ingenting som er bedre enn en kveld alene. Men ikke hver eneste kveld. M

  SvarSlett
 5. Lille søster: Da er vi enige :)

  SvarSlett