søndag 23. august 2009

Kulturelt påfyll

Kommende uke er det klart for årets Bjørnsonfestival. Og jeg har bestilt en billett, og skal bestille flere. Gleder meg!

Jeg har vært på Bjørnsonfestival før også. Et år var jeg på opplesning med Ingvar Ambjørnsen. Han leste fra en av Elling-bøkene, og levde ellers opp til myten om forfatteren som habil rødvinsdrikker. Til slutt fikk han et lisse-slips (!) i gave som han takket hjertelig for. Deretter dro han blondegardinet litt til side og tittet ut. "Dette er den mest speisa plassen jeg har vært!" utbrøt han og humret litt.

Slik kan det også sies.

Et annet år var jeg på skrivekurs med herrene Eggen, Nesbø og Rem. Hvor mye bedre jeg ble til å skrive av det, skal være usagt. Men morsomt var det lell. Menget meg med de skrivekyndige på bar og hadde det helt ypperlig.

Kulturcruise med bl.a Knut Nærum og Henning Sommerro var også verdt pengene. Og der var Sommerro desidert morsomst. For en artig skrue.

Hva med dere? Er det noen av dere som skal på Bjørnsonfestival?

4 kommentarer:

 1. Lisseslips; jeg håper dette er riktig mange år siden? jeg har aldri vært på Bjørnsonfestival, men lever i håpet.

  SvarSlett
 2. Jo, det er ganske mange år siden. Men jeg tror faktisk lisseslips var mer ut da, enn nå.
  Nå er det nesten litt retro i forhold ;) Hmm når kommer de igjen for fullt mon tro? Sikkert ikke lenge til.

  Du er vel nærmere Norsk Litteraturfestival, Sigrid Undset-dagene, på Lillehammer du sikkert? Har du vært der? Jeg har ikke det, men har lyst. En gang når det er lettere å dra fra mannbrann og syv skrikerunger ... Nå ja, fullt så galt er det ikke, men det er ikke bare å hive seg rundt og ta noen fridager når det måtte passe en selv.

  Men det kommer tider etter disse.

  SvarSlett
 3. Dette minner meg på at jeg nå må få lånt bøkene til Päivi Laakso. Det er fire år siden jeg hørte henne på Schnitlertun, men opplevelsen sitter fortsatt godt i.

  Fire år siden min forrige Bjørnson-festival altså. Skulle gjerne deltatt i år også, for mye spennende på programmet. Fløgstad, Seljestad, Kjærstad (ligger det skrivegener på slike stader?), Bildøen og Bråtveit, +++. Skulle gjerne blitt med på både åpning av biblioteket i Våja og Hagfors-Gebhardt-Hello! i byen. Det er bare avstanden som hindrer meg.
  Håper på en liten oppsummering av dine opplvelser her inne.

  Kan absolutt anbefale Litteraturfestivalen på Lillehammer! Ser du leser Solstad nå. Jeg fulgte i hans og Vigdis Hjorts spor, gjennom en brun-pub-løype på Lillehammer for noen år siden. De bragte litteraturen ut til folket, for å si det slik. Fikk noen strålende opplevelser i løpet av den ruta og kvelden! Ü

  Anbefaler også å bruke 16.07.41 som storbyguide i Berlin. Jeg ble så gira og nysgjerrig at jeg endte opp i gata han skriver han bor - for å sjekke om han presenterte fakta. Du får si fra om du vil vite mine funn eller sjekke sjøl...

  SvarSlett
 4. Jeg er ingen dreven Solstad-leser. Men nå har jeg bestemt meg for å lese alt annet enn bokklubb-bøker, for å sette det litt på spissen. Derfor har bokbunken vært veldig variert i det siste.

  De to arrangementene jeg var på under årets litteraturfestival blir ikke referert i bloggen. Selv om det ene var verdt et blogginnlegg, eller event festes på film ... Men det egner seg ikke til publisering på nettet. Og da snakker jeg ikke om forfatterne, men tilhørerne. Du får spørre vår felles venn, N, om et referat.

  Vi følte oss hensatt til en svensk film fra landsbygda. Jeg sier ikke mer (her).
  ;)

  SvarSlett