lørdag 22. mai 2010

Skjønnhetspleie fra apoteket

Dette er ikke en blogg om hår, hud og skjønnhetspleie. Ikke i utgangspunktet. Men som alle vet; alle regler trives best sammen med ett og annet unntaket.

Jeg er legemiddelekspert, det er det jeg har utdannet meg til. Men apotek er ikke som de engang var. Jeg pleier å sammenligne med bensinstasjoner. Uten pølse med brød hadde de ikke overlevd, så lav er avansen på drivstoff. For apotekene er det velværeproduktene, som det så fint kalles, som er pølsa.

Derfor har jeg etterhvert også opparbeidet en bra kompetanse på slike produkter. Når man i tillegg bruker en anselig mengde av de samme produktene selv, føler jeg at det er på tide å gi dere noen gode tips fra apotekets hyller.

Først vil jeg starte med min absolutte favoritt: Avène Gentle Eye Make-Up Remover
Er det noe jeg er kresen på, så er det øyenmakeupfjernere. Ikke vil jeg ha olje, og ikke vil jeg ha noe ineffektive greier som man må gni øyehuden sår og rød med - bare for å oppdage at makeup'en blir klint utover og slettes ikke blir fjernet i det hele tatt.

Avènes øyemakeupfjerner er ikke bare oljefri, den er også meget effektiv. I tillegg er konsistensen helt genial, den er en tynn gelé. Jeg tar derfor en liten geléklatt på fingeren, smører den forsiktig over øyelokkene og lar den virke mens jeg pusser tennene. Etterpå er det bare å vaske den bort, all makeup'en forsvinner så lett som bare det. Produktet er i tillegg fritt for parabener og parfyme, men har likevel en behagelig duft.

Et annet kroppspleieprodukt jeg er kresen på, er deodorant. En liten oppklaring først; for at en deodorant skal virke inn på svetteutskillelsen, og ikke bare kamuflere lukt, må det være en antiperspirant. Disse inneholder et aluminiumssalt, som er virkestoffet.

Vichy Antiperspirant Deo Roll-on 48h
er en langtidsvirkende antipersirant som holder det den lover. Den finnes i parfymert og uparfymert utgave. Parfymen er mild og sporty, uten å gå i unisex-fella (finnes ikke noe verre enn unisex-duft).

To særdeles gode apotekprodukter der, altså. Hvis det skulle være interesse for flere tips fra apotekhyllene kan det godt hende det kommer flere lignende innlegg.

4 kommentarer:

 1. Jeg hadde sommerjobb på apotek en sommer da jeg var student, og har aldri lært så mye om hudpleieprodukter og solkremer som da. Folk spurte mer om hvilke kremer de skulle ha enn om medikamenter :)

  SvarSlett
 2. Åja, dette var kjekke tips! :) For ofte må man ut med så himla mye penger på de gode produktene - de har gjerne et kostbart navn .. og da er apoteket finfint! Der må man ikke blakke seg. Takk :)

  SvarSlett
 3. Jeg er interessert i mer tips! :D Skal prøve den deodoranten der, tror jeg.. hadde egentlig bestemt meg for å teste ut en annen som en rosablogger tipset om. Biotherm deo pure, het den. Men kjenner jeg stoler litt ekstra på en apotekansatt, så da vinner du. ;)

  SvarSlett
 4. Tante Grønn: Folk spør i det hele tatt bemerkelsesverdig lite om medikamentene sine. De drar hjem og leser pakningsvedlegg til øyet blir stort og vått i stedet. Om det er så lurt er jeg sannelig ikke sikker på.

  Embla: Apotek har prisgunstige, gode produkter. Tror det er flere og flere som får øynene opp for det.

  Mirakel: Det kommer nok flere tips. Hyggelig at du stoler på apotekansatte :-) Vi er ganske seriøse også, om jeg så må få si det selv ;-)

  SvarSlett