mandag 1. september 2008

Lettet og lat

I dag er jeg glad jeg ikke er noen fjellgeit. Ikke av den mekrende sorten, men av den sorten som farter rundt i fjellheimen kledd i noe vanntett, pustende noe, på jakt etter store naturopplevelser. Jeg syns naturen vår er fin jeg også, det er ikke det. Men jeg trenger ikke å oppleve alt av den selv - vandrende på mine egne bein.

I helgen har jeg riktignok vært i fjellet - og koset meg. Ti damer; godt selskap og god mat. Ingenting å klage på. Vi var på Rondane Spa. Det ligger på Mysuseter, og det er her min glede over å være lat kommer inn.

Lørdag gikk vi nemlig en tur. En liten luntetur til Ranglarhø, som vel kunne passe bra for dette celebre selskap. Dette var en kort tur - og mange hadde gått før oss. Turmålet var valgt i hensyn til oss litt late, og i hensyn til dem med en liten astronaut innabords.

I dag havnet Rondane i nyhetene. En jeger, på utkikk etter rein, befant seg i området. Han fant noe ganske annet. En amerikaner som har vært borte siden i vår dukket opp, inntullet i teltduken sin. Veldig, veldig død.

Stakkars amerikaner og stakkars jeger. Dette var lenger inn i fjellet enn hva vi befant oss, og jeg kan ikke få sagt tydelig nok hvor lettet jeg er for at jeg slapp å finne ham. Selv om jeg selvfølgelig er glad på de etterlattes vegne at han er funnet. Jeg tror aldri jeg hadde blitt meg selv igjen dersom jeg hadde sett noe slikt.

Noen fordeler har man tross alt når man bare lunter korte turer i trafikkerte løyper.

5 kommentarer:

 1. Jeg synes det er trist at man skal distansere seg så mye fra noe som er så naturlig som døden. Synes det virker som vi er på vei mot en verden der kjøtt kommer fra butikken, regn unngås med paraply og kulde ved å korte inn intervallene mellom butikkbesøkene. Og vi mennesker. Vi havner på mystisk vis på kirkegården med en flott marmorstein over hodet når vi vandrer.

  SvarSlett
 2. Jo da, jeg er vel egentlig enig i det, Øyvind. Det er bare det at jeg er en så sart sjel at et likfunn nok hadde gjort mer inntrykk enn hva godt var.

  Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ikke har et avslappet forhold til døden. Til det gjør den for vondt.

  SvarSlett
 3. syn
  Den dagen det blir naturlig å finne omkomne mennesker i naturen holder jeg meg i byen.
  Men,på den annen side i byen skytes og drepes folk på direkten.

  SvarSlett
 4. Korte utflukter kan absolutt ha sine fordeler. Særlig på dager der lang, god frokost og enda bedre rødvinsmiddag nesten går i ett. ;-)

  Litt mer krevende fjellturer har imidlertid enda mer for seg, særlig når man kommer seg til topps. Og ser og ser og ser....
  Fagert er landet der det er utsikt, og du bor jo i Romsdal - fjellparadiset! Skulle ønske du kunne få en åpenbaring, men når det er sagt så kan jo fjell nytes nedenfra og. Fine å se på! :-)

  Angsten for å gå seg på en død person er i beste fall en dårlig unnskyldning for ikke å gå i fjellet. Sjansen for å komme borti/til en bilulykke er nok betraktelig større!

  SvarSlett
 5. Frøken Øien: Jeg liker utsikt, det er veien opp til utsikten jeg sliter med ;)

  Vel kan jeg nok komme med tynne unnskyldninger en gang i blant, men angst for event døde mennesker er IKKE årsaken til mine heller sjeldne opphold i fjellheimen. Det får da være måte på! ;)

  Ellers - takk for sist. Flotte bilder du la ut.

  SvarSlett