onsdag 3. september 2008

Bad hair day


Alle kan vi vel ha dager der hårtustene ikke samarbeider, men helst ser ut til å leve sitt eget liv. Mye kan fikses med hard bruk av varme og diverse produkter, mer eller mindre egnet til formålet. Det har vært gjort. Med vekslende hell.

Det har seg slik at jeg fra naturens side er utstyrt med krøller. Det dreier seg ikke om fall i håret - vi snakker sau. Dette har jeg vært vekselsvis glad og irritert over. Jeg hadde min glanstid på 80-tallet, det var da alle skulle se ut som pudler, og det gjorde jeg definitivt. Tony Harnell i TNT hadde den ultimate puddelsveisen. Joey Tempest i Europe var slettes ikke borte vekk, han heller. Forbilder, rent hårlig sett. Og jeg var jaggu ikke langt unna, om jeg så må få si det selv. Men så begynte jeg å ligne mer og mer på vokalisten i Return, og da innså jeg at det var på tide å gi seg.

Etter det har manken vært både kort og lang. Rettetanga kom som manna fra himmelen. Den har vært omfavnet og iherdig brukt. Det er ikke få kilowattimer som har vært brukt for å få kontroll på stålulla. Jeg sliter nå på mitt åttende eller niende eksemplar, tror jeg det er. Men så blir man lei av å stå der og strekke. For dem som ikke vet det, kan jeg opplyse om at fuktig vær får glattet hår til å bøye seg. Etter en tur i barnehagen i duskregn, følger man plutselig hårmoten for menn i Galilea for et par tusen år siden. Heldigvis er jeg så gammel at dette ikke knuser selvfølelsen totalt, men det er likevel ikke slik jeg ønsker å se ut.

Nå for tiden befinner jeg meg i et slags ingenmannsland. Jeg har latt krøllene komme frem igjen, men ligner vel mest på en krysning mellom Madam Mim og Lille Persille hvis jeg skal være helt ærlig - og det bør man være har jeg hørt. Når det gjelder stylingprodukter er det komplett umulig å finne et som passer perfekt. Dersom man skulle være så heldig å finne noe som man liker ganske godt, kan du være sikker på at det holder på å gå ut av markedet. Ja, ja, slik går nu dagan.

Noe må gjøres snart, det er det eneste som er sikkert.

4 kommentarer:

 1. Ahahahah...æ flire mæ snart ihjel asså!!! Har alltid syntes at du er heldig med krøllene dine, men det er nok fordi jeg ikke har det selv og alt arbeidet de tydeligvis fører med seg:)

  SvarSlett
 2. Som jeg skulle sagt det selv - har det akkurat likt som deg når det gjelder hår. Jeg retter og glatter, men nå er jeg sål ei at jeg vil spare til så langt hår at tyngdekraften overtar glattingen. Hvis du skjønner hva jeg mener....

  SvarSlett
 3. Annette: Det e' itt'nå som kjem tå sæ sjøl - vet du ;)

  Invild: Jo, jeg har da satset på tyngdekraften jeg også. Ender som en stor trekant. Smal oppe og vid nede ;)

  SvarSlett