fredag 19. september 2008

Skjult kompetanse

Her om dagen slumpet jeg til å se en halv episode av House. Noe som for så vidt holder i massevis, en skikkelig tullete serie. Likefullt, der satt jeg, og så på denne Guds gave til legevitenskapen, dopet og medtatt, likevel lynklar i hodet - med løsningen på det meste. For ordens skyld, det er fortsatt House jeg snakker om , ikke meg selv.

Den godeste dr House hadde en disputt med en herremann i hvit frakk. Dette var en pharmacist, oversatt som apotekansatt. Hva er det for noe? Det er ingen som kaller en lege eller sykepleier for sykehusansatt?

Dette sier meg tre ting:
 1. Oversetteren vet ikke hva pharmacist betyr.
 2. Oversetteren antar at ingen seere vet hva en farmasøyt er.
 3. Vi farmasøyter er for dårlige til å markedsføre oss og vår kompetanse.

Punkt 1 er allerede forkastet. Jeg har kommet frem til at det må være en blanding av punkt 2 og 3. Der punkt 2 er en naturlig følge av punkt 3.

Og det er ille. For oss, men også for dem som kunne hatt god bruk for fagkunnskapen vår og ikke vet hvor lett tilgjengelig den er.

For vi farmasøyter er jo ofte ansatt i apotek. Sammen med apotekteknikere, og av og til sykepleiere. Farmasøyter er legemiddeleksperter og du trenger ikke timebestilling for å snakke med oss. Lurer du på om medisinen du fikk påvirker p-pillene dine? Kan du drikke alkohol under kuren? Hva med bivirkninger? Det står svelges hele, men kan tabletten knuses likevel? Hva er blå resept? Hvem får det?

Alt dette, og mere til, kan vi svare på.

Uten timeavtale.

2 kommentarer:

 1. Litt på siden dette; men hva var det House ville med denne pharmacisten egentlig?
  Jeg liker nemlig å se på House innimellon...

  SvarSlett
 2. House var på jakt etter dop, selvsagt.
  Ikke greit å være House.

  SvarSlett