mandag 22. september 2008

En definisjonssak

Storesøs har fått i ukelekse å lage en bok. Tema er fritt, helt opp til forfatteren. Noe de fleste forfattere blir glade for, vil jeg tro. Men ikke så med denne skribent. Nei, huff a meg og sukk&stønn. Alt hun hadde tenkt på var opptatt. Som for eksempel? spør mor, vel vitende om at det kun er ni elever i klassen. Dermed skulle det vel være ett og annet tema ledig, sett i den store sammenhengen.

Men man snakker ikke om store sammenhenger når man er åtte år - i allefall ikke i dag (ofte ellers, særlig når mørket siger innover både soverom og sinn...). Jo, marihøner - de var opptatt. Og så trucker (nytt interessefelt, meg bekjent). Donald kan man ikke skrive om, for det er herming. Samme med Emil og Pippi. Vitseboka kan heller ikke skrives av. Forkastet, forkastet.

Middagen gikk med til gode forslag, og forsøk på å gjøre dette prosjektet lystbetont. Siden lesing og skriving er damens sterkeste interesser, mente jeg at dette måtte være en ypperlig oppgave for henne. Nei. Håpløst å finne noe å skrive om. Men så. En lysning i den svarte tunnelen.

Ordbok! Damen vil skrive en ordbok.

Fagbok altså. Da kom iveren, da løsnet det. Krumbøyd over skrivebordet ble det produsert forside, flott tegning av kortvokst astronaut, samt to sider med ordforklaringer.

Jeg gir dere et utdrag fra "Ord-bok, lær litt mer om ord! forfatar: Storesøs" :
Kjeks: Noko du gnaskar på.
Tålmodighet: Noko du må vente på og få.
Plante: Noko som veks i hagen din.
Brudgom: Noko du har med deg i kjyrka når du skal gifte deg.

Den siste der er antagelig stjålet fra vitseboka. Jeg syns den var ganske så morsom, forholdsvis nygift som jeg er.

Bra start for fagbok-forfatteren.

2 kommentarer:

  1. Det ser ut som om "storesøs" har arvet skrive genene til mor. Gard og jeg leser hver kveld før Gard går til sengs "Regel for senga mi" arvet etter "storesøs",fra da hun var her på ferie i sommer. Hun lå øverst i køyesenga. 1) ikke kom opp uten lov. 2) dere må aldri ta noen av tingene mine uten lov. 3) vis dere trenger litt kos så kom opp. 4) viss eg sover så ikke vekk meg. 5) viss du har hatt mareritt kom opp. Fine, og viktige regler synes Gard og jeg.

    SvarSlett
  2. He he. Ja, hun er glad i å lage regler.

    Du skal se vi har en byråkratspire i hus ;)

    SvarSlett