lørdag 18. oktober 2008

Banankasse-eldorado

Man tager noen bananer. Som regel assosieres det med noe spiselig. Men legg til en pappkasse. Da får du en banankasse, og jeg assosierer det ikke lenger med mat. Hvis man attpåtil ser for seg stabler med disse banankassene, da har jeg havnet på biblioteket.

Biblioteket vårt har masse bøker som utgår fra hyllene. De har hatt boksalg et par ganger. Den ene gangen hadde jeg med meg tre søte små, og fikk aldeles for få hender og for lite tålmodighet til å få med meg noe særlig. Den andre gangen var jeg dessverre bortreist. Gremme gremme.

Men lykken står den smukke bi. I dag var jeg innom biblioteket, med de før nevnte søte små, rett før stengetid. Vi fikk raska med oss noen bøker i all hast. Men hva skuer mine lyseblå (eh..ikke så blå da, men...skal ikke hefte meg med det)? Jo, en hylle med bøker for salg. Prisene på biblioteket får Mammutsalget til å fremstå som ren flåing; de forlanger kr 5,- pr bok. Jeg fant noen bøker jeg ville ha, og beklaget meg samtidig for at jeg ikke fikk muligheten til å kjøpe så mange jeg ønsket da de hadde salg.

"Du kan få lete gjennom kassene som står her en dag du har bedre tid", sier den snille snille bibliotekaren. "Hvis du har lyst?"

Om jeg har lyst!? Ho hoi! Jeg gleder meg som en unge til jeg får stikke bustehodet mitt ned i de banankassene. Hvor jeg skal gjøre av alle bøkene jeg kommer til å drasse med meg hjem får jeg finne en løsning på etterhvert.
Julekveld på forskudd!

2 kommentarer:

  1. Takk for tipset!!!! "Matte banekatte!!!" - den er kanskje litt intern men det er et av min nevø's første ord, og betyr : Masse banankasser!!! ;)

    SvarSlett
  2. Gro: Hmm...skulle kanskje ikke ha tipset andre om dette ;)
    Jo da, det er så mange kasser der at det bør være rikelig med godbiter til flere. Synd om de skulle havne på dynga.

    SvarSlett