onsdag 15. oktober 2008

Frekk flue

Jeg er plaget. Av et ørlite vesen som følger etter meg. Innpåsliten fyr (eller frøken, hva vet jeg), frekk som f. Jeg vet ikke helt hvem jeg har med å gjøre, men det dreier seg om noe lite, svart noe. Med vinger.

Jeg har vært på jakt. Fektet, klapset og slått. Truffet også, så den ørlille har falt død til bakken. Bare for å reinkarneres i et komplett identisk vesen, surrende rett foran nesa mi.

Argh! Hvordan blir jeg kvitt disse elendige småfluene? Har noen et godt råd som ikke innebærer kjemisk krigføring? De holder ikke til i plantene mine, men bor mest på kjøkkenet. Jeg har en mistanke om kobling flue - frukt, de er glade i mat i allefall.

Hvem er ikke det.

5 kommentarer:

 1. Du har nok rett i kombinasjonen flue - frukt. Sørlig lukt fra frukt trekker gjerne til seg de små svarte fluene.

  SvarSlett
 2. Hei, og velkommen til bloggs! Ser ut som vi jobber i samme bransje, vi :)

  Flue - frukt, greit nok. Men jeg kan da ikke slutte å spise frukt? Ikke vil jeg oppbevare den i kjøleskapet heller, smaker best romtemperert.

  Bort med flua! (nytt kamprop)

  SvarSlett
 3. Disse små beistene formerer seg i en avsindig tempo. De lever dog ikke lenge. Jeg har med hell lagt all frukt i kjøleskapet (la f. eks. vær å kjøp bananer noen dager). Og ventet. Fluene legger gjerne egg i søppelposer e.l., så disse bør byttes hyppig. Med litt flaks er du kvitt fluefaen på noen få dager. Så kan frukten tas fram igjen!

  SvarSlett
 4. Hei, gode råd mot fluer finnes på www.matportalen.no

  Fin side du har, hilsen Torild

  SvarSlett
 5. Slikejenter: Velkommen hit! Nå er det bananfritt her, og jeg har heller ikke sett en flue de siste par døgn :)

  Torild: Takk skal du ha. Både for fine ord og gode tips :)

  SvarSlett