tirsdag 14. oktober 2008

Kor som helst

Jeg synger i kor. Blandakor, såkalt. Blandingen er 1:3 sånn cirka, men menn gjør mer av seg (i korklang i det minste) slik at vi er fornøyd med de kara vi har. De høres. Og det er poenget.

Likevel - det er plass til flere. Menn og kvinner. Hvorfor er det ikke flere som vil synge i kor? Gudene skal vite at det er nok av folk som vil synge. De melder seg på Idol og andre talentkonkurranser, både med og uten sangstemme. Men i kor vil de ikke.

Det er ikke noe galt i å være individualist til tider. Men når det gjelder sang kan kanskje flere komme mer til sin rett i et kor. Og så er det så trivelig, vet du! Vi drikker kaffe også. Med en kjeks til. Prater tull, og litt alvor. Utvider bekjentskapskretsen vår slik at vi omgås andre mennesker enn bare dem som er mest like oss selv. Det kan være nyttig.

Sang er sunt også, det. Man trenger ikke å være spesielt heftig og begeistret for å være med heller. De fleste kor har ikke nedre aldersgrense 60 år (selv om det av og til kan se slik ut, jeg innrømmer det). Denne bloggposten er derfor en oppfordring til alle som liker å synge og har vært inne på tanken om å melde seg inn i et kor. Gjør det! Du vil ikke angre.

Så vakkert kan det låte:

6 kommentarer:

 1. Åja, det er kjekt å synge. Jeg har hatt lyst til å melde meg inn lenge. Helt til jeg kom på turneringer og oppvisninger. :/

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Jeg har lenge hatt lyst til å synge i kor! Men er det ikke slik at du må ta en liten "sangprøve" e.l. for å finne ut hvor stemmen din hører til i koret? Der er bøygen for meg. Pluss liten tid...

  SvarSlett
 4. Lise: Velkommen hit! Det er jo litt kjedelig å øve uten at noen får høre hvor fint det blir? Koret vårt har bare et par-tre konserter/opptredener i halvåret. Såpass må det være :)

  Ingvild: Det er stor forskjell både på nivå, ambisjoner og nåløyer for å komme inn i kor. Hos oss må ingen prøvesynge. Man stiller seg i den rekka man tror man hører til, og så får man event bytte hvis det ikke passer. Finn et kor som passer for deg.

  Det med tiden - det er prioritering som gjelder, der som med alt annet. Av og til er det fint at man har noe som skjer til faste tidspunkt. Så får man et puff når dørstokkmila føles uendelig lang... ;)

  SvarSlett
 5. Ingvild: du har bra sangstemme og kommer ikke til å drite deg ut. Trenger du førstestemmen til Ungdommens frelser, så bare ring!

  SvarSlett
 6. Ja, du har et poeng der. :) Bare at jeg synger for min egen del, fordi det er godt å få brukt stemmen og slippe ut litt energi den veien. Helgene ønsker jeg å bruke på barna. Det endrer seg nok når de blir litt større tenker jeg.

  SvarSlett