onsdag 25. mars 2009

Jeg sitter med et kart i hendene

...og vet ikke helt hvilken vei jeg skal ta. Jeg har gått meg bort før, og det er da ikke uopprettelig, jeg vet da det. Bare ekstra arbeid og ekstra utgifter. For den som orker å gjøre noe med det, riktignok. For slike som meg betyr det bare at man med ujevne mellomrom gremmer seg over at man valgte feil.

Jeg skal ikke ut i terrenget. Nei, dette skal foregå innomhus. Det er et fargekart jeg sitter med i hendene. For fem år siden gjorde jeg tabben med å plukke ut en farge fra et annet underlag enn det jeg skulle ha den på selv. Noe som medførte at fargen ble helt annerledes, og plutselig var den ikke fin lenger. Den var irriterende kjedelig. Og det er den fortsatt. For jeg har ikke malt stua på nytt. Selv om jeg har tenkt på det maaange ganger.

Nå er det et annet rom som skal males. Jeg funderer og spekulerer, men dette er sannelig ikke lett. Noe som er helt sikkert er at Jotuns fargevelger ikke er til hjelp i det hele tatt. Selv om det kan være morsomt å leke seg.

Nei, man får utstyre seg med en loddbok og albue seg inn i fremmede hus for å se hvordan de har malt veggene sine. Men det er vel sjelden man kommer lenger enn til entréen på den måten.

Bildet har jeg lånt fra Jotun.

2 kommentarer:

 1. Underlag er no ein ting, men kva lys som er i stova er det avgjerande. I butikkane er det kvitt lampelys, men i stova di er det dagslys. Om vindauga slepp inn ettermiddagssola, må du velge varm nyanse (det vil seie at du må ha litt gult i fargen, uansett om det er blått, raudt eller "kvitt" du vil ha), men om det er nord- eller austvendte vindauga, må du styre utanom alt varmt og nytte kalde nyansar.

  Og så låner du med ein fargeprøve heim og ser.

  Lukke til!

  SvarSlett
 2. Nå er det en sørvendt kjellerstue som skal ha farge. Den må være lys, så mye er sikkert.

  Stua oppe har vindu i alle retninger, nær sagt. Der var der jeg bomma. En dag jeg får tid og ork skal den males om.

  I kveld har jeg malt bloggen. Det var både lettvint og flekkfritt :)

  SvarSlett