lørdag 21. mars 2009

Når man skal trykke på knappen

Aiaiai. Jeg sliter.

Jeg må trykke på knappen, men jeg vegrer meg. For tenk hvis. Hva om? Enn hvis så fremt!?

Det er delete-knappen det skal trykkes på. Laptopen er full. Trappende full av mine blinkskudd (noen få) og skeivskudd (adskillig flere). Men mest av alt minner. Barn vokser i rekordfart og dersom jeg ikke hadde hatt bilder av dem som små, hadde jeg aldri i verden husket hvordan de så ut. De er dyrebare de bildene. Det er derfor det er så vanskelig å slette dem.

De er selvsagt kopiert over på ekstern harddisk. Så de er da der, sikret for ettertiden. Så nå gjenstår det bare for meg å trykke på delete-knappen og frigjøre plass.

Hvis jeg tør.

4 kommentarer:

 1. Du kan jo legge de på CD som en slags ekstra backup. Da kan du jo bare slenge de i dvd spilleren å se på de når du måtte ønske^^

  SvarSlett
 2. Helene: Ja, det skulle jeg selvsagt ha gjort. Men gjør jeg det?

  Næ...

  *litt dårlig samvittighet for de bildegreiene*

  SvarSlett
 3. Både interne og eksterne harddisker går istykker etterhvert. Det er bare spørsmål om tid. Sånn er det også med CD og DVD-plater. Så må man bare passe på at det er en ekstra "full kopi" en plass *når* (ikke hvis) noe går i stykker.

  Kall meg gjerne fanatisk -men jeg sørger for å ha to stk backup (i tillegg til der "originalene" ligger) på forskjellige fysiske plasser. Den ene av de plassene blir det i tillegg tatt periodisk backup av. Da føler jeg meg relativt trygg. Allikevel lurer jeg på om jeg har bildene om 50 år.

  Greia er vel at vi bør flytte kopiene inn på nytt, billigere og tryggere lagringsmedia mer eller mindre periodisk (feks hvert 5. år eller der omkring).

  SvarSlett
 4. Petter: Nå pirket du enda mer i den dårlige samvittigheten her! Likevel - hvis jeg har mistet noen av bildene mine om 50 år, så bør vel det gå bra.

  Hvis jeg mister ALLE om 10 år, er det noget verre.

  SvarSlett