mandag 16. november 2009

Kortskalle

Jeg har, som de aller fleste her i landet, et lite utvalg av kort man kan betale med. Flere av disse er prydet med mitt smukke åsyn - og det er her problemet ligger.

Bildet ble tatt for hauger av år siden mot en bakvegg i banken. Jeg hadde stort hår, noe jeg fortsatt har, forsåvidt, i tillegg til en kraftig "bad hair day" som det heter på nynorsk. Jeg visste vel ikke at bankansatte hadde kamera!

Vel, det har de. Flash! Ett forsøk, og kommentaren "ja, dette ble jo bra?" Nei, det ble ikke det. Og da jeg fikk mitt første kort i posten viste det seg at det var verre enn først fryktet. De hadde klipt mitt store hår slik at det skulle passe på kortet. Så jeg ble en firkant med rar pannelugg.

Og det er jeg fortsatt. For disse kortene de kommer jo dettende i posten de. Annenhvert år, med samme bildet. Det skulle vært forbudt. Etter butt forstrengt, som storesøster sa i treårsalderen. Selvfølgelig kunne jeg ordnet med nytt bilde. Men slikt kommer man jo ikke på. I hvertfall ikke før neste kort ligger i postkassa igjen.

Da er fremsiden av kortet adskillig bedre. Den prydes av et motiv jeg har fått diplom og 250 kroner for. Jeg var en av mange som hadde foreslått samme motiv som skulle følge slagordet i kommunen. Et slagord som jeg syns ble veldig bra.

Så heretter handler jeg bare på butikker der chipen skal vendes mot ekspeditøren.

4 kommentarer:

 1. hver gang jeg må vise bankkort til ung sprett i kasse kommenteres det at jeg har blitt lysere. Men, sertifikatet er verre, der er et et fjolleflir fra øre til øre, dobbelthake og plireøyne. Et utslag av lettelse over å i en alder av 30 år endelig klare å ro i land et sertifikat. Grøss og gru.

  SvarSlett
 2. Sertifikatbildet mitt er jeg mer fornøyd med. Der ser jeg ung ut (noe jeg også var, ca 26 år tror jeg på det bildet). Det ser heller ikke ut som jeg har sovet med håret på. Så det sertifikatet skal jeg ha! ;-)

  I dag tok jeg bilder til nytt busskort. Jeg må si jeg ble i stuss; er jeg virkelig så skeiv i trynet? Det ene øyet ser jo mye større ut enn det andre. Jeg ligner Simon Flem Devold. Det er en hyggelig kar det sikkert, men jeg vil jo ikke LIGNE på ham! Sliker det når man skal prøve å se skikkelig ut når man blir fotografert.

  Dømt til mislykkes.

  SvarSlett
 3. Eg veit ikkje kva som er verst, på mitt bankbilde ser eg ut som ein fotomodell, det er teke med ein særs vellukka makeup for ca. 30 kilo sidan. Eg har møtt mange tvilande blikk...

  SvarSlett
 4. altgodt: ;-)

  Jeg har reist med bussen en hel måned uten bilde på busskortet jeg nå. Kortet var så gammelt og slitt at fjeset mitt var borte, rett og slett. Gikk like bra det. Var egentlig å foretrekke, når jeg tenker meg om.

  SvarSlett