tirsdag 8. desember 2009

Dør eller ikke dør, det er spørsmålet

I dag har jeg hatt en kald arbeidsdag. Vi har byttet inngangsdør på apoteket. Fra dør man må skyve eller trykke på en knapp for å få opp, til en hypermoderne skyvedør må vite. Dette har medført god gjennomlufting kan man si. Heldigvis står som kjent lykken alltid den smukke bi, så vi var beæret med plussgrader i stedet for minusgrader som nok er (var) mer typisk for årstiden.

Uansett. Hustrig var det. For det var ikke så mange plussgrader det dreide seg om.
Men nå blir det bra. Ny dør er bra for alle, og særlig dem som går på hjul.

Jeg har vært med på dørskifte før jeg. Også den gangen gikk vi fra dør med pumpe (som kan være ganske tung å få opp) til elektrisk skyvedør. Det apoteket jeg da jobbet på hadde hatt den samme døra i 25 år før dørskiftet skjedde. Enkelte kunder hadde nok også fulgt apoteket like lenge. Samt døra.

For hva gjør man når man har trasket på samme apotek i 25 år og har skjøvet opp den samme tunge døra år ut og år inn? Jo, man forsetter med det. Å skyve døra, altså. Selv om den nå har blitt elektrisk og går opp av seg selv.

Resultatet ble en stk mannehånd i klem i dørkarmen så blodet skvatt. For man slipper jo ikke taket selv om døra plutselig går til sides av seg selv! Nei da, man gjør ikke det serru.

Jeg håper det går bedre med ny dør denne gangen. Hvis ikke så har vi rikelig med plaster på lager.

2 kommentarer:

  1. Haha, gammel dame er vond å vende! Men å skade seg i døra på apoteket må jo være like fornuftig som å la seg bli overkjørt av sykebilen?

    SvarSlett
  2. Tror det var litt sjokkartet at døra bare forsvant, faktisk. Men kunden ble behørig lappet sammen og kom fra det uten varige men (tror jeg).

    Tror kanskje kunden trengte at vi blåste litt på selvfølelsen han også. For han følte seg ganske dum der han føyk avsted inni dørkarmen.

    Historien beviser bare at det er mulig å skade seg på alt, overalt og når som helst - og det når man gjør akkurat det samme som man alltid har gjort. Ikke like lurt det alltid.

    SvarSlett