torsdag 22. april 2010

Ønskelisten, punkt 1: Kamera


Jeg er i den usedvanlige heldige posisjon at jeg fyller rundt tall i år, og i den forbindelse har det kommet meg for øre at en fin pengesum vil skifte eier på forsommeren.

Hva gjør man da? Jo, man gjør det som alle bursdagsbarn burde gjøre - ordner seg en ønskeliste.

Ønsket har vært klart lenge det, jeg vil kjøpe meg et speilreflekskamera. Men for å være helt ærlig, dette har jeg ikke peiling på. Derfor tenkte jeg at kanskje bloggleserne kunne hjelpe meg litt. Hva bør jeg gå for?

Jeg kommer til å ta bilder av barn, både i farta og portrett. Ellers blir det vel landskap og naturbilder kanskje. Dessuten skal kameraet bli med meg i jobben som freelancejournalist.

Nå har jeg lest en test på dinside.no. Der kom Pentax K-x best ut. Men de skryter også voldsomt av Fujifilm FinePix HS10. Prisklassen er vel omtrent det jeg tenker meg at mitt første speilreflekskamera bør koste, ca 4-5000 kroner.


Noen som har noe vettugt å bidra med her?

6 kommentarer:

 1. Speilrefleks er helt klart en lur investering!Selv sverger jeg til Nikon. Har riktig nok ikke prøvd andre speilreflekskameraer, men har mange gode erfaringer med mine. Det er snakk om et langvarig forhold, for kjøpte det første i 1985!

  SvarSlett
 2. Hvilken prisklasse opererer du i du da, frøken Øien?

  SvarSlett
 3. Ikke noe bra å bidra med her, men gir deg en award isteden!

  SvarSlett
 4. Jeg har et Nikon D90 nå, mitt aller første ordenlige speilreflekskamera (jihaaa!!), men før det hadde jeg et nesten-speilrefleks fra Fujifilm, og det var jeg virkelig storfornøyd med. Det hadde bl.a. en helt rå makro.
  Lykke til med valget :D

  SvarSlett
 5. Fru Storlien: Du verden! Tusen takk, det var hyggelig :)

  Hagenpåhytta: Takk for tips. Tror jeg skal ta turen innom en fotoforretning og høre litt, og se litt og prøve litt og kjenne litt ;)

  SvarSlett
 6. Eg har Canon 500 D med stabiliseringslinse, og er kjempefornøgd med det. Alltid gode bilde, sjølv utan blits med lite lys.

  SvarSlett